Identifiera er med unika matchställ i snygga färger

  • Utöver er logotyp så är matchställen er identitet på planen.
  • Det är er uniform.
  • Det skiljer er från motståndarna för både era spelare och era fans.
  • Era fans kan identifiera både sig själva och andra fans med just ert matchställ.

Vikten av ett unikt matchställ som sticker ut

maxresdefault (67)Skulle en polis i vanliga kläder vara lika effektiv och identifierbar i vanliga kläder istället för i sin uniform? Nej. För folk hade inte känt igen att det är en polis och fått den respekt som dess uniform för med sig. Tänk att det kan vara lika för ditt lag då matchställen är er uniform! Den skiljer er från motståndarna och i samband med spel, ger motståndarna respekt för ert lag.

Tänk er IFK Göteborg utan ränder på deras matchställ. Är de samma lag? Ja det är de, men de har verkligen inte samma identifiering. Om IFK hade haft samma design som de övriga lagen i Göteborg hade det varit svårare att identifiera sig som IFK eller Örgrytesupporter.

Vikten av att matchstället är snyggt

Skulle en polis i starkt rosa uniform vara lika effektiv och identifierbar som i sina blåa och mörka kläder? Identifierbar ja, men verkligen inte ha samma respekt. Rätt färger och rätt användning av dem kan göra stor inverkan på hur folk ser på uniformen. Detta samt att en person inte känner sig lika bekväm i en ful klädsel som i en snygg. Snygga färger kan ge spelarna just den lilla extra push av självförtroende och ge motståndarna lite mer respekt för er som ni behöver för att vinna matchen.

Tänk er AIK utan de svarta och gula färgerna? Är de samma lag? Ja det är de, men de har verkligen inte samma identifiering. AIK är sina färger. Laget har blivit synonymt med sina färger. Där ser man vikten av att välja bra och snygga färger till sin uniform.

Så tryck era matchställ med en design som sticker ut i snygga färger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *